keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Velipuolten Derby: FC Kuusysi - Lahden Reipas 0-3

Ja näin yli 20 vuoden tauon jälkeen saatiin potkittua Lahden derby aurinkoisessa Kisapuistossa runsaslukuisen yleisön edessä. Reipas vei kaupungin herruuden nimiinsä lukemin 3-0. Edellisen maalin paikallisottelussa viimeisen maalin tehneen Lucianon nimen perään kirjoitettiin tänään Teemu Toukosen, Janne Hahlin ja Olli Tynkkysen nimet.

Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Reipas otti pelin komennon heti alussa, mutta Kuusysi taisteli miehekkäästi. Viirupaidat olivat erittäin vahvoja erikoistilanteissa ja ensimmäinen maali nähtiinkin kulmapotkun jälkitilanteesta. Kyykällä oli neljä purkupaikkaa, mutta pallo jäi kimpoilemaan rangaistusalueen sisään ja Teemu Toukonen pääsi viimeistelemään Reippaan 1-0-johdon.

Myös toinen maali syntyi erikoistilanteen jälkimainingeissa, kun Riku Heinin antama vapaapotku kimposi Janne Hahlille. Hahl ei erehtyny ja Reipas näytti karkaavan jo ensimmäisen jakson puolivälissä. Heti maalin jälkeen pallo kävi kertaalleen Kyykän maaliviivalla, mutta Reippaan oma pelaaja oli vedon tiellä estäen maalin syntymisen. Tauolle lähdettiin viirupaitojen 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla myös Kuusysi sai luotua muutaman erinomaisen tilanteen. Etenkin Waltteri Piispanen ja useita kertoja Reippaan keskikenttää solmuun laittanut Ilmari Lehtinen olivat pelipäällä. Myös maalivahti Kari Puustinen venyi muutamaan komeaan torjuntaan.

Reipas oli toisella jaksolla lähellä maalia, kun Antti Hukka täräytti vapaapotkusta kaukaa tulisen vedon ylärimaan. Kyykkä esiintyi toisella jaksolla pirteästi ja kykeni laittamaan viirupaidat ahtaalle, mutta lopullisen niitin ottelu sai kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Johannes Karjalainen pääsi keskittämään vapaasti oikealta laidalta ja Olli Tynkkynen puski lähietäisyydeltä päätöslukemiksi 3-0.

Voiton myötä Reipas on lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Kyykkä puolestaan on kerännyt viidestä ottelustaan neljä pistettä. Se oikeuttaa Uudenmaan Kolmosen kolmannen lohkon kahdeksanteen sijaan.

Velipuolten derby oli vauhdikas viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta. Katsomossa näkyi mukavasti molempien joukkueiden vanhoja legendoja. Kentällä ei nähty murskajaisia, eikä paikallisotteluiden yleisöennätys rikkoutunut. Tapahtumana ottelu oli varsin positiivinen, eikä edes vannoutuneet Kyykän karvahatut voineet poistua Kisapuistosta alla päin.